Hotpants – trosor med attityd

På 70-talet kom trosmodellen som tjugo år senare skulle komma att Hotpants trosorutmana stringtrosans plats på marknaden som en av de populäraste trosmodellerna för kvinnor. Hotpants, ett engelskt ord som användes för första gången i slutet av 60-talet, är trosor eller shorts med låg midja och korta ben som oftast lämnar en del av skinkorna bara. Man tror att de hotpants-shorts som dök upp på modet under 70-talet inspirerades av minikjolar. De blev snabbt omtyckta för att de gick att bära kortare än en minikjol utan att de gled upp tack vare att de hade ben.

Hotpants finns fortfarande i shortsmodell, då något längre än trosmodellen, men fortfarande så korta som bara ett par hotpants kan vara. I dagens mode ser vi inte sällan avklippta Levi’s-jeans med ben i hotpantslängd. Midjorna tenderar dock att vara höga, vilket inte riktigt stämmer med originalutförandet. Även i träningsvärlden hittar vi hotpants i form av löparshorts. I USA och andra länder där cheerleading är utbrett används hotpants i spandex i stor utsträckning under cheerleading-kjolar eller utan kjol vid cheerträning. Dessa kallas ibland för spanx.

Skillnaden mellan trosmodellerna hipster och hotpants kan ibland vara svår att urskilja, men hipsters har ofta lägre skurna ben som täcker en större del av skinkorna medan hotpants alltid kännetecknas av väldigt högt skurna ben.

Olika modeller

Bland modellerna idag finns trosor i alla slags tyg, från spets till bomull till läder. Roliga och kaxiga tryck på baksidan är vanligt på hotpants och gör dem till ett spännande komplement till exempelvis stringtrosor. Hotpants är en modell som passar många kroppstyper, från smal till kraftig, vilket gör dem till en av de mest omtyckta modellerna. För den som inte vill använda stringtrosor men ändå slippa troskanter finns så kallade sömlösa hotpants – hotpants där de kanter som hamnar på skinkorna är så slimmade som möjligt och saknar sömmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *